Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΠΑΟΚ .... μια ζωή!!

ΠΑΟΚΑΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ


ΠΑΟΚ  μια  τόσο μικρή λέξη  με τόσο μεγάλη  ιστορία  και αξία.  Η ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. ιδρύθηκε στις 20 Απριλίου 1926. Το όραμα των ιδρυτών του συλλόγου και το σύνολο της κοινότητας του Π.Α.Ο.Κ. για τη θέσπιση έδρας, έγινε μετά από μεγάλη προσπάθεια πραγματικότητα το 1928. Έτσι στις 12 Δεκεμβρίου του 1930 εγκαινιάστηκε η έδρα του Π.Α.Ο.Κ., το γήπεδο του Συντριβανίου

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή, στις αρχές της δεκαετίας του '50, αρχίζουν να γράφονται οι χρυσές σελίδες της ιστορίας του Π.Α.Ο.Κ..
Το 1948 ο Π.Α.Ο.Κ. κατακτά το Πρωτάθλημα Μακεδονίας και στη συνέχεια συμμετέχει στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος όπου κατετάγη 3ος. Το 1950 αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά πρωταθλητής Μακεδονίας. Το 1951 συμμετείχε για δεύτερη φορά σε τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ηττήθηκε όμως από τον Ολυμπιακό.


Το 1953 σηματοδότησε την έναρξη της χρυσής εποχής του Π.Α.Ο.Κ.. Κατά τη διάρκεια των μεταγραφών του καλοκαιριού στην ομάδα ήρθαν οι Κουϊρουκίδης, Πετρίδης, Πρόγιος, Γερούδης, Κεμανίδης, Χασιώτης και Αγγελίδης.



Το 1959 ο Π.Α.Ο.Κ. γυρίζει σελίδα στην ιστορία του, καθώς αποκτά νέα έδρα, το γήπεδο της Τούμπας.
Κατέκτησε δύο κύπελλα το 1972 και το 1974 και ένα πρωτάθλημα το 1976, ενώ θα μπορούσε να κατακτήσει ακόμα περισσότερα τρόπαια, αν οι καταστάσεις ήταν διαφορετικές.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας!